‘Schuif aan, reserveer een tafel: het is hier altijd vrijdag’, zo luidt het motto van TGI Fridays. De naam van het restaurant staat voor ‘Thank Goodness It’s Friday’.
De van origine Amerikaanse bar- en grillrestaurantketen opende haar eerste Nederlandse vestiging in februari 2018, op het Stationsplein in Utrecht. Utrecht blijft niet de enige vestiging in Nederland: binnen 10 jaar wil TGI Fridays in totaal vijftien filialen openen.
De Amerikaanse aanbieder van burgers, steaks, ribs en cocktails karakteriseert zich door het ‘casual dining’-concept. Robert Bitzberger, Operations Manager bij TGI Fridays: "Bij TGI Fridays kan je casual dineren en staat de beleving centraal. Alles wordt vers gemaakt en klanten worden snel bediend. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk om de bediening op hoog niveau goed draaiende te houden, ook met minder personeel en tijdens drukkere dagen."
Om bezoekers een complete klantervaring te blijven geven, focust TGI Fridays zich daarom volledig op de ontvangst en service. De bediening neemt met een handheld persoonlijk de drankjes op bij binnenkomst. Bestellingen worden efficiënt opgenomen en verwerkt via Tabletmenukaart.nl; dé marktleider op het gebied van digitale menukaarten met als doel om de gasttevredenheid in restaurants en horecazaken hoog te houden.
Tabletmenukaart.nl creëert een unieke menukaart-ervaring. Met de digitale menukaart kunnen gasten zelf hun gerechten en dranken bestellen. "Dat is TGI Fridays: fun! Maar een hoge servicegraad en gastvrijheid maken ook onderdeel uit van onze kernwaarden," zegt Robert. "Wij willen onze klanten altijd snel kunnen bedienen én genoeg bediening tot onze beschikking hebben. Helaas zijn personeelskosten hoog. Daarom is Tabletmenukaart.nl de oplossing voor ons. Met de digitale menukaart houden wij de personeelskosten laag en het serviceniveau hoog."
Werken in de horeca lijkt gemakkelijk, maar er komt veel bij kijken. Een goed lopende horecazaak is niet alleen het effect van een goede samenwerking tussen collega’s en de vlotte aan -en afvoer van bestelde gerechten. Alex Dolstra, oprichter van Tabletmetnukaart.nl vult aan: "Dat zijn belangrijke onderdelen van de totale klantbeleving. De klantontvangst gaat doorgaans ook goed, maar het gaat vaak mis bij het plaatsen van een tweede of derde bestelling."
Volgens Alex is juist dát moment, het moment tussen het ontvangen van de eerste bestelling en het willen maken van een tweede bestelling, cruciaal. Dat is ook waar Tabletmenukaart.nl het gat vult. Nadat bezoekers gastvrij zijn ontvangen, zorgt Tabletmenukaart.nl ervoor dat gasten op ieder moment een bestelling kunnen plaatsen, ook tussen de bestellingen door. Alex vult aan: "Op deze manier zorgen wij ervoor dat de TGI Fridays beleving in stand blijft. Daarnaast helpen wij je met het bezuinigen op personeelskosten én het hoog houden van de service in jouw horecazaak!"