Protest is een fashion-georiënteerd sportswear merk van Nederlandse bodem. Het merk is opgericht in 1993 door een groep Nederlandse snowboarders. Protest is bedoeld voor iedere beginnende of professionele boarder, skiër of surfer die fun willen hebben op de piste of in het water.
Protest brengt twee keer per jaar een nieuwe collectie uit. Tijdens de zomercollectie worden trendy bikini’s en zwembroeken uitgebracht en tijdens het winterseizoen zijn er skibroeken en ski-jassen verkrijgbaar voor zowel dames als heren. Naast het gevarieerde aanbod aan sportkleding brengt Protest ieder seizoen ook een streetwearcollectie uit.
Als toonaangevend Nederlands sportswear merk ontwerpt Protest fashionable sportkleding voor een betaalbare prijs. Tom Luijten, senior E-commerce Manager bij Protest: ‘‘Naast onze goede prijs-kwaliteitverhouding onderscheiden we ons door de variërende en trendy collecties. In zowel onze zomer- als wintercollectie is er variatie in het design en de prints. Protest is echt voor iedereen!’’
Het internet is grenzeloos en daarom beperkt Protest haar webshop niet alleen tot de Nederlandse markt. Momenteel kunnen klanten uit 16 verschillende Europese landen hun aankopen doen in de online webshop.
De onderneming werkt hard verder om haar internationale online succes te verwezenlijken. De manier waarop klanten betalingen willen doen, speelt daar een belangrijke rol bij. Tom: ‘‘Ieder land kent andere betaalbehoeften. Daarom bekijken we per land welke betaalmethoden het beste aansluiten bij de klant. In het ene land betalen klanten liever via lokale betaalmethoden zoals in Polen met Przelewy24 terwijl in Duitsland de vraag naar overboekingen groot is. In andere landen wordt er weer een voorkeur gegeven aan betalingen via iDEAL, creditcards of achterafbetaalmethoden zoals Klarna.’’
In de wereld van e-commerce en online betalingen gelden er ook regels omtrent betaalmethoden. Wanneer een webshop online betaalmethoden wil toevoegen, is er een contract met een acquirer vereist. Dit is een financiële instelling die betalingen van creditcards en debitcards verwerkt.
Omdat de behoeften aan specifieke betaalmethoden per land aanzienlijk verschillen, is het voor Protest belangrijk om daar ook op internationaal niveau aan te voldoen. Met de geplande uitbreiding werd de onderneming geconfronteerd met een tekortkoming van haar vorige betaalprovider. ‘‘De Payment Service Provider waar we eerder mee samenwerkten, had allerlei losse contracten met verschillende acquirers die niet waren gebundeld tot één pakket. Met onze internationale doelstellingen is dat niet bepaald handig. Daarom zijn we erg blij met Pay,’’ aldus Tom. ‘‘Tel daar de no-nonsense mentaliteit en de korte communicatielijnen bij op: dit zijn dé ingrediënten voor een ideale samenwerking.’’
Pay. heeft een acquirerlicentie voor iDEAL en Bancontact. Dit stelt Pay. in staat om online betalingen voor deze betaalmethoden aan haar klanten rechtstreeks te innen en door te betalen, zonder een tussenpartij. Met als resultaat: een sneller, efficiënter en stabieler betaalproces voor ondernemers die bij Pay. zijn aangesloten. ‘‘En dat is een hele zorg minder met onze internationale doelstellingen’’ zegt Tom instemmend.