Klantcase Mooi Deurbeslag: groeien dankzij de merchant financiering via Pay.

Klantcase Mooi Deurbeslag: groeien dankzij de merchant financiering via Pay.

"Een mooie deurklink of raamsluiting maakt echt een verschil in de uitstraling van een ruimte. Wij vinden dan ook dat we geen deurbeslag verkopen, maar sieraden voor het huis," zegt Arjan Tijmense, oprichter en eigenaar van Mooi Deurbeslag. Het bedrijf is opgericht in 2016 en sinds 2021 verzorgt Pay. alle betalingen.

Zonder moeite retourbetalingen afhandelen

De overstap naar Pay. was onderdeel van een overgang naar een meer professionele werkwijze van Mooi Deurbeslag. Tijmense: "Wij zijn sinds de oprichting heel hard gegroeid. Op een gegeven moment konden de interne processen het niet meer aan, die moesten echt beter. Een voorbeeld was de afhandeling van retourbetalingen. Dat kostte voorheen nog veel tijd, maar dat is niet erg zolang er niet veel orders en dus niet veel retouren zijn. Nu gaat dat dankzij het platform van Pay. heel soepel en snel, ondanks dat we veel meer orders en dus ook meer retouren hebben. Ook de koppeling met ons e-commerce-platform Lightspeed is nu veel beter en betrouwbaarder dan bij onze vorige betaalprovider."

We werken nu als bedrijf in het algemeen en met de boekhouding in het bijzonder veel professioneler. Dat is mede dankzij de samenwerking met Pay.

Merchant financiering via Pay.

Naast de standaard betaaloplossingen maakt Mooi Deurbeslag ook gebruik van merchant financiering via Pay. Dat is een financieringsmogelijkheid die Pay. aanbiedt in samenwerking met Youlend. Tijmense: "Sinds de oprichting van Mooi Deurbeslag in 2016 zijn we hard gegroeid. Die groei moeten we steeds een half jaar vooruit financieren. Dat is het moment dat we onze voorraad inkopen. Dat gaat om steeds hogere bedragen. Dit jaar hebben we dat voor het eerst via Pay. en Youlend gefinancierd. Dat was echt zo geregeld, binnen een week, zonder rompslomp. Daarnaast vind ik het prettig dat ze echt meedenken. Het is al met al dus persoonlijker en sneller dan financiering via een bank bijvoorbeeld. Deze financiering zorgt ervoor dat we door kunnen blijven groeien in hetzelfde tempo."

Pay. biedt sinds 2021 als eerste Nederlandse betaalprovider zakelijke financiering aan. Afhankelijk van de maandelijkse inkomsten kan er tot vijf ton worden geleend. Aflossen gebeurt via de omzet die bij Pay. binnenkomt. Dus flexibele bedragen die passen bij het bedrijf.

 

Mooi-deur-beslag-1

 

Ook zakelijk achteraf betalen aanbieden

Binnenkort begint Mooi Deurbeslag ook met zakelijk achteraf betalen via Biller. Tijmense: "Wij versturen niks op rekening. We willen eerst de zekerheid van de betaling. Voor particuliere klanten die toch achteraf willen betalen, bieden we al Riverty aan. Zakelijke klanten, aannemers bijvoorbeeld, sturen we nu nog een factuur die ze eerst moeten betalen. Gedoe voor de klant, maar dat betekent ook voor ons dat we vaak achter het geld aan moeten zitten. Dat gaan we nu oplossen met behulp van Biller. Dat kan via Pay en dat zorgt er dus voor dat alle betalingen nog steeds op één centrale plek binnenkomen."

Dankzij de Pay.-integratie is het toevoegen van Biller heel makkelijk. Biller is een B2B-betaalmethode, die helpt checkout processen te verbeteren. De voordelen zijn bijvoorbeeld hogere acceptatiepercentages, snellere kredietcontroles, een verbeterde cashflow en flexibele betalingsvoorwaarden voor kopers.

"E-commerce staat voor snelheid. Biller voegt weer wat snelheid toe aan ons proces," aldus Tijmense. "Per saldo gaat Biller ons ook geld schelen. De extra snelheid levert extra transacties op en het scheelt ons gedoe en dus werk."

Dankzij de merchant financiering via Pay. kunnen we blijven groeien. Betaal providers zijn er veel, maar Pay. zet graag een stapje verder en denkt met je mee.

Een mooie toekomst tegemoet

De toekomst van Mooi Deurbeslag ziet Tijmense rooskleurig in. "Ons assortiment kan nog flink worden uitgebreid. Daar liggen echt nog kansen. De samenwerking met De Oude Schakelaar levert nu al ongeveer veertig procent van onze omzet op, maar daar kan nog veel meer uitgehaald worden. Daarnaast heb ik net een aanvraag binnen om ook in andere landen te beginnen. We verkopen nu nog voor 85% in Nederland, internationalisering is dus een mogelijkheid. Kansen genoeg!"

Tot slot heeft Tijmense een tip voor mede e-commerce-ondernemers: "Natuurlijk is het verleidelijk om vooral met voorkant en sales bezig te zijn, maar denk op tijd na over de achterkant. Een partner als Pay. kan je echt verder helpen. Betaal providers zijn er veel maar Pay. zet graag een stapje verder en denkt met je mee."